Karikatür Atölyesi Başlıyor!


Çocuk Atölyesi’nde yepyeni bir atölye daha başlıyor, karikatürist Sibel Bozkurt ile Karikatür Atölyesi her Cuma ve Pazar günü Çocuk Atölyesi’nde!

Çocularınızın ilgi alanı mizah, karikatür, çizgi roman ise bu atölye tam çocuklarınıza göre! Okuldan, sokaktan, aileden dünyadan, günlük hayattan beslenerek ürettikleri zeka dolu esprilere yenilerini eklesinler. Çocuklara Karikatür Atölyesi, kayıt durumuna göre yaş grupları için farklı içeriklerde düzenleniyor.

9-12 Yaş Grubu/Hayalperest Kalemlerin Macerası: Çocuklar hayal güçlerini kullanarak yarattıkları kahramanlarla kendi çizgi romanlarını oluşturuyorlar. Böylece kendilerini özgürce çizgi romanlarında ifade etmelerini sağlayıp, özgüvenlerini güçlendirmiş oluyoruz. (Program: Çizgi romanın tanımı, çizgi romanın kısa tarihi, çizgi roman çizim teknikleri, çizgi roman hikayesi oluşturma, çizgi roman yapımı)

6-9 Yaş Grubu/Komik Kalemler: Çocukların çok sevdiği karikatür sanatının nasıl yapıldığını onlara öğretirken, mizahı nasıl kullanacaklarını, nasıl espri üreteceklerini, günlük hayattaki olaylara nasıl eleştirel yaklaşıp mizah yapabileceklerini gösteriyoruz. Böylece farkındalıklarını arttırıp kişisel gelişimlerine katkı sağlamış oluyoruz. (Program: Karikatürün tanımı, karikatür çizim teknikleri, espri üretmek, karikatür yapımı)

Eğitmen Hakkında: 1982 İstanbul doğumlu olan Sibel Bozkurt’un çizim, çizgi roman ve mizaha yönelik ilgisi çocuk yaşlarda başladı. Okul yıllarında çizgi roman dergisi çıkartan eğitmen, sonraları çeşitli fanzinlere yazıp-çizmeye başladı. 2011 yılında aylık “Bayan Yanı” mizah dergisinde çizgi roman, illüstrasyon ve karikatür çizmeye başladı ve halen burada çizmeye devam ediyor. 2014 yılında Çizgi Düşler Yayınevi tarafından yayınlanan “Kelebek” çocuk çizgi romanında çizerlerden biri oldu. Çocuklar için karikatür ve çizgi roman atölyeleri gerçekleştiren eğitmen, şu sıralar kendi yazıp-çizdiğim çocuk çizgi romanı üzerinde çalışıyor.

Daha detaylı bilgi için bizimle aşağıdaki iletişim bilgileri aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz:

Telefon: 0530 104 15 99

E-Posta: atolye@cocukatolyesi.net

Comments are disabled.