Bu Seneki Doğum Gününde Ne Yapsak?


Çocuklar üç yaşına geldi mi anne ve babalar olarak bizi tatlı bir telaş sarıyor. Yaşamımızdaki en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın doğum günlerinin de unutulmaz ve farklı olmasını istiyoruz. Özel günlerini bol arkadaşlı ve oyun dolu kutlasınlar istiyoruz. Çocuklarımızın yaşları ilerledikçeyse durum daha farklı bir hal alıyor. 8-9 yaşındaki çocuklarımıza kaliteli zaman geçirtmek de giderek zorlaşıyor. Ev ortamına dar gelebilecek misafir sayısı karşısında şehirli anneler arasında oyun/aktivite merkezlerindeki doğum günü partileri birkaç yıldır oldukça popüler olmaya başladı. Bu mekânlar çoğu detayı sizin yerinize düşünüyor, farklı paketler sunuyor. Bu parti evlerinden birçoğumuz uzun süredir haberdarız, büyük kısmımız da bu organizasyonları çoktan deneyimledi.

Bu merkezlerdeki partiler eğlenceli geçse de maddi olarak daha ekonomik ve alternatif doğum günü partileri de yapmak mümkün. Sizin seçeceğiniz mekânda, tamamen sizin tasarlayacağınız şekilde yaratıcı atölyelerle dolu doğum günü partileri de renkli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Peki bu şekilde düzenlenecek yaratıcı partiler için hangi detayları bir arada düşünmek gerekiyor?

  1. Mekân Seçimi: Hem Anadolu, hem de Avrupa yakasında alternatif doğum günü partilerine uygun birçok mekân bulunuyor. Seçeceğiniz mekânın kendine has farklı özellikleri olması önemli. Örneğin kaliteli bir çocuk menüsü olması, yeşillikler arasında atölyeler yapmaya uygun bir bahçesinin olması, iç dekorasyonunun çocuklara uygun olması, dışarıdan catering’e uygun bir mekân olması, merkezi bir yerde olması, ücretsiz bir mekân olması vb. Bunlardan bir tanesi ya da birkaçı seçiminiz için yol gösterici olacaktır.

Havalar henüz uygunken, mekân olarak evinizin bahçesini ya da evinize yakın olan ve piknik masaları bulunan bir parkı da açıkhava parti mekânı olarak seçebilirsiniz. Bunun için haftalık hava durumunu kontrol ederek planlama yapmak önemli tabii.

Bu işi daha deneyimli bir mekânla çözmek de iyi bir alternatif tabii… Parti evi olmayıp, parti organizasyonlarına mekân kiralayacak yerlerden bazılarını sizler için derleyip toparladık. Sizin yapmanız gereken bu mekânlardan birine karar verip gerekli organizasyonu yapmak. Yaratıcı çocuk atölyelerine, farklı catering çözümlerine de uygun olan bu mekânlarda aslında çocuğunuzun hayalindeki partiyi kendi ellerinizle şekillendirebilirsiniz.

Süsleme: Konseptimiz kendi partimizi kendimiz tasarlamak olduğundan süsleme kısmını da atlamamak gerekiyor. Ne de olsa renkli süsler partilerin olmazsa olmazları… Bu konuda profesyonel hizmet almadan kendi kendinize çözümler bulabileceğiniz gibi bu tip mekânlarda süsleme hizmeti veren kurumlardan da yararlanabilirsiniz.

Catering: Catering işine gelirsek… Eğer seçtiğiniz mekân dışında bir yerden catering hizmeti almak isterseniz ince eleyip sık dokumak gerekebilir. Ne de olsa konumuz çocukların ve bizlerin sağlıklı beslenmesi… Hamburger&patates kızarması gibi alışılagelmiş doğum günü partisi menülerinin dışına çıkmak renkli olacaktır.

Yaratıcı Çocuk Atölyesi Seçimi: İşin en renkli tarafı çocuklarınıza uygun yaratıcı atölyeyi seçmek olsa gerek… Biz Çocuk Atölyesi (www.cocukatolyesi.net) olarak bu kısmında elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Mekânı sınırı olmadan ister evinizde, isterseniz de sizin seçtiğiniz mekânda sanat&tasarım, sabun yapım, yaratıcı okuma, karikatür, dans, kâğıt, animasyon, yaratıcı drama, İngilizce yaratıcı drama, İngilizce sanat&tasarım atölyeleri ile size alternatif parti seçenekleri sunabiliyoruz. Çocuğunuzun yaşı ister 3 olsun, isterse 14 olsun, ona uygun yaratıcı ve sanat dolu bir atölyeyi ailelerin de yol göstermesiyle şekillendirmek işin en yaratıcı ve renkli taraf olsa gerek… Hem de tamamı konusunda deneyimli sanatçı/eğitmenlerden oluşan kadromuzla… Bizler bu atölyelere doğum günü atölyesi demeyi uygun gördük, sizleri de aramıza bekliyoruz.

www.cocukatolyesi.net

 

Comments are disabled.