Bu Benim Kitabım!


Kitaplar sadece okumak için midir?

Çocukların, bebeklikten itibaren ebeveynlerinin onlara kitap okuması ile başlayan “Dinleme Serüveni” ileriki yaşlarında da devam etmeli diye düşündük ve yeni bir atölye çalışması hazırladık. Yaratıcı Drama İle Çocuk Atölyesi, çocuklara ebeveynleri dışında alanında uzman eğitmenler tarafından belirlenen kitapları okumayı, dinlemesini, kitaba odaklanması, beden dilini kullanabilmesini sağlamayı, kendini kitabın içinde hissetmesini ve aslında hayal gücünü zorlamasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Yaratıcı Drama İle Okuma Atölyesi Nedir?

Belirttiğimiz gibi bebeklik dönemi ile başlayan kitap dinleme serüveninde, çocuğunuzun yaşı ilerledikçe kendisi okuma ve anlamaya başlama dönemi ile birlikte devam eder. Ancak okumaya henüz başlamamış ya da yeni okuma öğrenen çocuklar, kitabın ve resimlerinin verdiği heyecan ile ana hikâyeyi çoğu zaman kaçırır ve yeteri kadar anlamlandıramaz. İşte bu bizler bu noktada seçtiğimizin ya da çocuğunuzun istediği bir kitabı Yaratıcı Drama ile birleştirerek okuyoruz.

Neyi Amaçlıyoruz?

  • Kitaba ve okumaya karşı ilgi ve heyecanının artırmayı,
  • Kendine özgü bir okuma stili ile ona anlatılan kitabın içinde yer almasını ve hikâyedeki karakter ile kendini özleştirmesini,
  • Dikkatini okunan kitaba vererek, içindeki karakter/olay/mekan/kurguya dair basit tahminler ya da farklı bir son bulmasını sağlamayı,
  • Kitabın kapağı ve ismi hakkında konuşmayı ve dilerse kapağını birlikte yeniden tasarlamayı,
  • Yazarı kendisi olsa kitabı nasıl kurgulamak istediğini ve nasıl bir sonu olmasını istediğini anlatmasını sağlamayı.

Neler Gerekli? / Materyaller

  • Çocuk Atölyesi eğitmenlerinin seçtiği bir hikâye/masal/öykü kitabı.
  • Çocuğunuz çok sevdiği ya da hep okumak istediği bir kitabı getirmeniz halinde aynı çalışmayı bu kitap üzerinden yapabiliyoruz.
  • Renkli ve düz beyaz kağıt, renkli pastel / kuru boya, kalem, boyama kağıtları. (Atölyemizde hepsi mevcuttur.)

Yaş Grubu

5-7 yaş.

 

www.cocukatolyesi.net

a: Oba Sokak Oba Apt 2/A Cihangir İstanbul

t: 0530 104 15 99 / 0533 477 59 51

e: atolye@cocukatolyesi.net

 

Eğitmenler:

Nermin Ferhan Karamuti

Çocuk kitapları yazarı Nermin Ferhan Karamuti, uzun yıllar yayınevleri ve farklı gazetelerde çalıştı. Yaklaşık 50 yetişkin kitabının redaksiyon ve editörlüğünü yaptı. Çocuklar için yazdığı ilk kitabı “Şekercini Patyos” 2013 yılında Can Yayınları tarafından yayımlandı. Yazmak denen keyifli yolculuğun, kocaman yüreklere sahip olan çocuklardaki yerini keşfetmesiyle birlikte, hedefi de bu yönde oldu. Serbest editörlük yaparak hayatına devam eden yazar, çocukların zamansız hayallerinden beslenmeye ve yazmaya devam ediyor.

Özlem Özyurt

Özlem Özyurt, 1980 Ankara’da dünyaya geldi. Milliyet Sanat Dergisi’nde çeviri ve derleme haberleri; Varlık Dergisi ve www.altzine.net internet sitesinde öyküleri yayımlandı. Mario Levi, Murat Gülsoy, Semih Gümüş ve Sema Kaygusuz’un yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldı. “80’lerde Çocuk Olmak”, “90’lar Kitabı”, “Bozcaada Öyküleri”, “Cunda Öyküleri” ve “Aşk Öyküleri” adlı derlemelerde öyküleri yer aldı. Yazarın “Bir Şehir Varmış, Bir Şehir Yokmuş” adlı bir öykü kitabı ve İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkmış “Ekmek Arası Çikolata” adlı bir çocuk romanı bulunuyor. Şu anda İstanbul’da bankacılık yaparak hayatını sürdüren yazar; öykü yazmaya, çocuk gözünden dünyayı keşfetmeye ve küçük okurlarıyla yazı atölyelerinde bir araya gelmeye devam ediyor.

www.ozlemozyurt.com

 

 

Comments are disabled.